Wat is Dropbox Transfer?

Bijgewerkt Sep 28, 2026

In this article

📺 Info Siaran: nl nl/share/dropbox transfer - Pertandingan Hari Ini

Dropbox Transfer is beschikbaar voor alle Dropbox-gebruikers.


Je kunt Dropbox Transfer gebruiken om bestanden te verzenden waaraan je niet hoeft samen te werken. Je kunt Dropbox Transfer bijvoorbeeld gebruiken om een link naar een afgerond contract te e-mailen of een voltooid product af te leveren, zoals een lang videobestand. Meer informatie over het verzenden van lange videobestanden.

Wanneer je een overdracht verzendt, ontvangt de ontvanger een deelbare link waarmee de bestanden kunnen worden gedownload. De ontvanger heeft geen Dropbox-account nodig om een overdracht te openen of te downloaden. 

Lees hoe je een overdracht maakt met Dropbox.

 

Bekijk deze video voor een snel overzicht van Dropbox Transfer.

Kan ik mijn overdrachten aanpassen?

Klanten met Dropbox Standard, Professional, Education, Essentials, Business, Business Plus, Advanced en Enterprise kunnen ook overdrachten aanpassen met aangepaste vervaldata, wachtwoorden, logo’s en achtergronden. Klanten met het abonnement Professional kunnen ook websites en links naar sociale media toevoegen.

Wat is de maximale bestandsgrootte?

De maximale grootte van een overdracht hangt af van je abonnement.

  • Dropbox Basic: 2 GB
  • Dropbox Family: 50 GB
  • Dropbox-Plus: 50 GB
  • Dropbox Transfer, Standard, Professional, Education, Essentials, Advanced en Business: 100 GB
    •  Mappen die zeer dicht bij de limiet van 100 GB zitten (95 GB+) en diep gelaagde structuren of duizenden bestanden bevatten kunnen af en toe uploadproblemen ondervinden. Als je problemen ondervindt bij het uploaden, probeer dan de mapgrootte te verkleinen tot 80-90 GB of de map op te splitsen in meerdere overdrachten.
  • Dropbox Business Plus en Enterprise: 250 GB
📺 Info Siaran: nl nl/share/dropbox transfer - Pertandingan Hari Ini

Opmerking: Als je de add-on Dropbox Replay hebt, kun je overdrachten tot 250 GB verzenden.

Wanneer verloopt een overdracht?

De duur voordat een overdracht vervalt is afhankelijk van je abonnement: 

  • Dropbox Basic, Family en Plus: Je overdracht verloopt na 7 dagen. 
  • Dropbox Transfer, Standard, Professional, Education, Essentials, Business, Advanced, Business Plus, Enterprise: je kunt een aangepaste vervaldatum instellen wanneer je de overdacht aanmaakt. Als je geen aangepaste vervaldatum instelt, komt je overdracht standaard na 30 dagen te vervallen.

Wanneer worden overdrachten verwijderd van Dropbox-servers?

Vervallen overdrachten worden na een bepaalde tijd van de Dropbox-servers verwijderd. Wanneer ze worden verwijderd is afhankelijk van je abonnement: 

  • Dropbox Basic, Family en Plus: Overdrachten worden 30 dagen na de vervaldatum verwijderd. 
  • Dropbox Transfer, Standard, Professional, Education, Essentials, Advanced, Business, Business Plus en Enterprise: overdrachten worden 180 dagen na de vervaldatum verwijderd. 

Wanneer overdrachten wordt verwijderd, worden ze niet meer weergegeven op het tabblad Vervallen op dropbox.com.

Je kunt ervoor kiezen om de overdracht zelf te verwijderen, waardoor deze onmiddellijk permanent uit Dropbox wordt verwijderd.

 

Was dit artikel nuttig?

Laat ons weten waarom het niet hielp:

Bedankt voor je feedback!

Bedankt voor je feedback.

Antwoorden uit de community

📺 Info Siaran: nl nl/share/dropbox transfer - Pertandingan Hari Ini