Jak ograniczyć dostęp do folderu znajdującego się w folderze zespołu

Admins Zaktualizowano Aug 31, 2026

In this article

šŸ† Live Soccer TV: pl pl/share/restrict folder access - Pertandingan Hari Ini

Funkcja opisana w tym artykule jest dostępna dla klientów taryf Dropbox Standard, Advanced, Business, Business Plus i Enterprise.


Gdy utworzysz podfolder wĀ folderze zespołu, automatycznie odziedziczy on tych samych członków co folder nadrzędny. Jeżeli nie chcesz, aby określone osoby miały dostęp do podfolderu, możesz je usunąć, aby ograniczyć dostęp.

Jeżeli chcesz zmienić poziom dostępu członka do folderu udostępnionego (na przykład zĀ dostępu do edycji na dostęp tylko do wyświetlania),Ā dowiedz się, jak ustawić uprawnienia do folderu udostępnionego.

šŸ† Live Soccer TV: pl pl/share/restrict folder access - Pertandingan Hari Ini

Uwagi:

  • Możesz tylko ograniczyć dostęp do folderów znajdujących się wĀ folderze zespołu.
  • Nie można utworzyć łącza udostępnionego do folderu z ograniczeniami.
  • Jeśli przeniesiesz pliki lub podfoldery poza folder zespołu, inni członkowie zespołu utracą do nich dostęp.

Ograniczenie dostępu do folderu

  1. Zaloguj się w witrynie dropbox.com.
  2. NajedÅŗ kursorem na folder udostępniony, do którego dostęp chcesz ograniczyć, iĀ kliknij ā˜‘Ā (więcej opcji).
  3. KliknijZarządzaj uprawnieniami.
  4. Kliknij menu rozwijane obok osoby lub grupy, którą chcesz usunąć.
  5. Kliknij Usuń.
  6. Kliknij Usuń ponownie, aby potwierdzić.

Ā 

Jeśli jesteś administratorem, możesz uzyskać dostęp do wszystkich folderów zespołu zĀ poziomu konsoli administratora, nawet jeśli nie jesteś członkiem folderu.

Ā 


Aby ograniczyć dostęp do folderu za pomocą konsoli administratora:

  1. Zaloguj się w witrynie dropbox.com przy użyciu danych logowania administratora.
  2. Kliknij Konsola administratora na pasku bocznym po lewej stronie.
  3. WĀ sekcjiĀ Produkty kliknij menu rozwijane po lewej stronie pozycjiĀ Dropbox.
  4. Kliknij Zawartość.
  5. PrzejdÅŗ do folderu, do którego dostęp chcesz ograniczyć.
  6. Kliknij ā˜‘Ā (więcej opcji) obok folderu, do którego dostęp chcesz ograniczyć.
  7. Wybierz Zarządzaj dostępem.
  8. KliknijĀ menu rozwijane obok osoby lub grupy.
  9. Kliknij Usuń, aĀ następnie ponownie kliknij Usuń.
  1. Otwórz folder Dropbox w Eksploratorze plików (Windows) lub Finderze (Mac).
  2. Kliknij prawym przyciskiem myszy folder, do którego chcesz ograniczyć dostęp.
  3. Wybierz Zarządzaj dostępem do folderuĀ obok ikony Dropbox.
  4. Kliknij menu obok członka, którego chcesz usunąć.
  5. Wybierz Usuń.
  6. Zdecyduj, czy chcesz pozostawić tej osobie kopię udostępnionego folderu.
  7. Kliknij Usuń ponownie.

Android

  1. Otwórz aplikację mobilną Dropbox.
  2. Stuknij ā˜‘Ā (więcej opcji) obok folderu, do którego dostęp chcesz ograniczyć.
  3. Stuknij Zarządzaj dostępem.
  4. Stuknij obszar pod pozycją [x] członków.
  5. Stuknij członka lub grupę, których chcesz usunąć.
  6. Stuknij Usuń członka lub Usuń grupę.
  7. Ponownie stuknij Usuń członka lub Usuń grupę, aby potwierdzić.

iOS

  1. Otwórz aplikację mobilną Dropbox.
  2. Stuknij ā˜‘Ā (więcej opcji) obok folderu, do którego dostęp chcesz ograniczyć.
  3. Stuknij Zarządzaj dostępem.
  4. Stuknij obszar pod pozycją [x] członków.
  5. Stuknij członka lub grupę, których chcesz usunąć.
  6. Kliknij Usuń dostęp.
  7. Ponownie stuknij Usuń dostęp, aby potwierdzić.

Jak ograniczyć dostęp do folderu zespołu dla jednego zĀ jego członków

  1. Zaloguj się w witrynie dropbox.com przy użyciu danych logowania administratora.
  2. Kliknij Konsola administratora na pasku bocznym po lewej stronie.
  3. Kliknij Członkowie.
  4. Kliknij Zarządzaj dostępem obok osoby, której uprawnienia chcesz zmienić.
  5. Zaznacz lub odznacz foldery zespołu, aby zmienić dostęp.
  6. Dla zaznaczonych folderów zespołu wybierz Może edytować lub Może wyświetlać zĀ rozwijanego menu.Ā 
  7. Kliknij Zastosuj.

Jak przywrócić członków folderu nadrzędnego do folderu zĀ ograniczonym dostępem

WĀ dowolnym momencie możesz przywrócić dostęp odziedziczony zĀ folderu nadrzędnego. Po przywróceniu dostęp do folderu nie będzie już ograniczony.

Aby przywrócić członków folderu nadrzędnego:

  1. Zaloguj się w witrynie dropbox.com przy użyciu danych logowania administratora.
  2. Kliknij Konsola administratora na pasku bocznym po lewej stronie.
  3. WĀ sekcji Produkty kliknij menu rozwijane po lewej stronie pozycji Dropbox.
  4. Kliknij Zawartość.
  5. Kliknij przyciskĀ Udostępnij obok folderu.
  6. Kliknij Udostępnij wszystkim.
  7. Kliknij Udostępnij, aby potwierdzić.
Czy ten artykuł był pomocny?

Powiedz nam, dlaczego to nie pomogło:

Dziękujemy za informację!

Dziękujemy za przesłanie opinii.

šŸ† Live Soccer TV: pl pl/share/restrict folder access - Pertandingan Hari Ini