Wapitien er en nær slægtning til kronhjorten. Den findes i Nordamerika samt i det østlige og centrale Asien. Med en vægt på op til 530 kg er wapitien den næststørste nulevende hjort.
Faktaboks
- Videnskabeligt navn
-
Cervus canadensis
- Også kendt som
-
wapiti, elk (engelsk)
- Etymologi
- Ordet wapiti kommer fra det nordamerikanske indianersprog shawnee waapiti 'hvid rumpe'.
Kommentarer
Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.
Du skal være logget ind for at kommentere.